ademcirkels en 1 op 1 individuele ademsessies

Miv April 2019 zal ik ook individuele ademsessies en ademcirkels gaan organiseren.

Ik ben onlangs geslaagt voor de ademcoach opleiding bij Anette Weers.

Ik verheug mij erop dit ook te kunnen faciliteren, het is een prachtige aanvulling naast de yoga  en tantralessen waar de adem en prana ook een actief onderdeel zijn van de lessen.

De data van de ademcirkels kan je vinden op FB en onder de workshop button

De ademsessies zijn al te boeken.

De ademsessie werkt goed tegen:

  • Stress
  • Emotionele verwerking
  • Trauma
  • Spanning, door staat van paraatheid lichaam
  • Inzichten
  • Hoge bloeddruk/ slechte doorbloeding
  • Ontgiftiging van het lichaam.
  • Beter functioneren van je organen.

Resultaat: een emotionele bevrijding, je lichaam die beter functioneert, een grote weerstand en stress bestendigheid, diepere natuurlijke ademhaling, rustigere gedachtes, vrijheid, rust, emotionele bevrijding, betere focus en betere nachtrust (je slaapt beter en dieper).

Bij een individuele ademsessie wordt je één-op-één begeleid door de ademcoach en is er maximale aandacht en begeleiding. 
Het is vergelijkbaar met een consult bij een arts of therapeut en duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de hulpvraag bepalen we de doelstelling van de sessies. 

Een ademsessie bestaat uit een coachingsgesprek, actief ademen en de ontspanningsfase direct daarna. Tijdens de sessie “leest” de coach de ademhaling en helpt hij de ademhaling verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ (of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven), hoe lekkerder je in je vel zit (de spanning adem je weg). 

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. We kijken samen naar een passende manier om ook zelf veel te doen in de vorm van ondersteunende oefeningen. Je bouwt daarmee een ‘toolbox’ om in te zetten op de momenten dat je het nodig hebt, om te ontspannen of je energieniveau te verhogen.

 

ADEMCIRKEL:

Hoe dan?:  Verbonden Ademhalen

Door meer zuurstof in het lichaam te brengen, wordt het bewustzijn verruimd en worden vastzittende emoties, pijn, gevoelens en overtuigingen los gemaakt. Tijdens de ademcirkel gaan we op zoek naar plekken in je lichaam waar je adem blokkeert, waar je geen nieuw leven toelaat. Het is een fysieke detox en een energetische ontlading tegelijk. De ingang die we kiezen is dus zeer fysiek en werkt uitermate goed voor mensen die veel in hun hoofd zitten. Het lichaam liegt nooit, iedereen kan dus deelnemen aan deze ademworkshop.

Na het opruimen van jouw interne weerstanden kun je volledig vrij het leven ontvangen. Dat is de flow waar we allemaal naar verlangen. Het ademwerk wordt begeleid door ondersteunende muziek die je door jouw proces heen begeleidt. Hierna wordt een rustperiode ingelast om jouw beademde systeem de ruimte te geven zich te herschikken. Dit is het moment waarop men opnieuw de mogelijkheden van het leven inziet en tot verfrissende inzichten komt.