yoga nidra

YOGA NIDRA & KLANK

 

INTENSITEIT : *

 

YOGA NIDRA is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt om je in een halfuurtje lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen.

 

FUNCTIE

De beoefening werkt ontspannend en activerend tegelijkertijd. Bevordert kalmte, concentratie, intuïtie, verbetert slaapgedrag en gezondheid. Tevens ondersteund yoga nidra genezingsprocessen en verhoogd het gevoel van welzijn.

 

KENMERKEN

Yoga Nidra-sessies zijn er in alle soorten en maten. Er bestaan korte sessies van 30 minuten, maar ook langere van ruim een uur. Er zijn meditaties zonder sankalpa en sessies vol met visualisaties. Behalve dat regelmatig afwisselen gewoon leuk is, raakt je mind daardoor ook steeds beter getraind om te visualiseren en dieper te kunnen ontspannen

 

Het prettige van Yoga Nidra is dat je niet veel nodig hebt om het te doen. Kom naar de les , trek comfortabele kleding aan, ga lekker liggen. Je lichaam en geest doen het werk waar je met je denkende brein niet bij kunt.

 

Na de yoganidra kan je nog heerlijk nagenieten van LIVE klankheling met klankschalen en andere mooie instrumenten.

 

OORSPRONG: Yoga Nidra komt van oorsprong uit de tantrische traditie, maar is rond 1950 door Swami Satyananda Saraswati in de vorm gegoten zoals wij die kennen. Tijdens Yoga Nidra word je door een stem door de verschillende fases van de beoefening geleid

 

LES DUUR : 60 minuten iedere vrijdagochtend in IVY Voorschoten van 10.15 tot 11.15

 

Zie verder langere workshops data en locaties klik op workshop agenda