massage

In de nieuwe locatie in Capelle aan den IJssel geef ik ook massage. De massages die ik geef zijn gegeven met aandacht vanuit een open hart. Het doel is om volledig en diep in de ontspanning te zakken uit het hoofd in het lijf.

Hierbij gebruik ik technieken die invloed hebben op de energiekanalen/ nadi`s het zal ervaren worden als vertragend en zacht. Veelal word er verwarmde olie gebruikt. Echt een liefdevol gebaar naar jezelf om deze massage te boeken.

Iets anders dan het hierboven beschrevene is niet mogelijk, dus bel hier dan ook niet voor!

FIBRO MASSAGE en SLAAPMASSAGE

Chronische pijn kan je leven verwoesten.

Iedere Fibromyalgie patiënt is uniek, zo ook de totale behandeling.
Het komt helaas nog steeds voor dat iemand met fibromyalgie de deur wordt gewezen omdat de pijnlijke aandoening zo ‘’lastig’’ te behandelen is. Het tekort aan kennis en een goede begeleiding maakt fibromyalgie nog pijnlijker dan dat het al is. Als Fibromasseur kan jij de helpende hand bieden, alleen al door te luisteren, er te zijn en op de juiste wijze aan te raken.

Fibromyalgie
, ook wel weke-delen reuma genoemd, valt onder de reumatische aandoeningen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn en stijfheid in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen.

Helaas zijn dit vaak niet de enige klachten die bij een Fibromyalgie patiënt voorkomen.

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met andere woorden het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.

Massage verlicht bij fibromyalgie de pijn, angst en somberheid.

De ademhaling wordt weer normaal, het hartritme daalt en de stress en pijn in het lichaam verminderen.

Het versterken van lymfesysteem.
Verlichting van spierkrampen.
Verlagen van de bloeddruk.
Opname van zuurstof in de spieren.
Verbetering van het bewegingsapparaat.
Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – Endorfine.

Naast pijnklachten komen de volgende klachten vaak voor bij Fibromyalgie patiënten:

Slapeloosheid.
Vermoeidheid.
Depressiviteit.
Hoofdpijn.
Stijfheid.
Concentratiestoornissen.
Darmklachten.

SLAAPMASSAGE

Omdat velen ook last hebben van slaapproblemen is deze speciaal ontwikkeld om het zenuwstelsel tot rust te brengen en beter te kunnen slapen