cacao ceremonie en cosmic sound healing

Tijdens een cacao ceremonie drinken we rauwe cacao in een veilige en harmonieuze omgeving. Het zorgt ervoor dat ons hart zich kan openen en de illusie van afgescheidenheid verdwijnt. Er komt ruimte voor onze diepste gevoelens.

We maken gebruik van een aantal elementen die het hartopende effect van de ceremonie zullen ondersteunen 
zoals o.a. yoga, meditatie, klank en dans.

We hebben de keuze om zover in onszelf te gaan als we willen en zijn in staat op onze eigen manier en tijd oude wonden te helen, blokkades op te heffen en patronen te doorzien. Op liefdevolle wijze nemen we onszelf waar en we zijn in staat onszelf oordeelloos te bezien. De cacaospirit geeft ons een krachtig gereedschap op weg naar zelfre...alisatie en acceptatie.

Werking rauwe cacao:
Ongeroosterde cacaobonen bevatten veel antioxidanten (flavonoide), een stof die het risico op diverse ziekten beperkt en gezondheid bevordert. Onderzoek heeft aangetoond dat cacao van alle voedingsmiddelen de hoogste concentratie antioxidanten bevat.

Buiten de antioxidanten bevat rauwe cacao ook stoffen die de stemming kunnen beinvloeden. Zoals het aminozuur tryptophaan, die serotoninelevels een boost geeft waardoor je je gelukkiger, liefdevoller, minder gestressed en relaxter voelt.
Daarnaast vindt je de stof anandamide, het bliss molecuul, dat ook vrijkomt na het sporten en je een natuurlijke 'high' kan geven.
Ook bevat cacao de stof phenethylamine (PEA), dezelfde stof die vrijkomt als we verliefd worden. Daarnaast helpt PEA met focussen en concentreren.

Verder bevat cacao een hoge doseringen magnesium, ijzer, chroom, mangaan, koper, zink en vitamine C, veel meer dan in welk ander voedingsmiddel ook. Rauwe cacao kan daarom met recht een superfood genoemd worden!

Ceremoniele Cacao
Ceremoniële cacao is anders van samenstelling en bevat meer verbindingen dan organische rauwe cacao. De ceremoniële cacao wordt door een cacao sjamaan van Quatamala in het wilde regenwoud uitgezocht en wordt niet verbouwd op een boerderij.

Na de ceremonie kan je liggend genieten van mooie helende klanken.

 Na afloop drinken we thee met iets lekkers als je het leuk vind neem dan iets mee om te delen.

We komen ook graag op uitnodiging door het hele land. Minimaal 6 personen

Data geplande workshops:

vrijdagavond 6 maart 19.30 - 22.00 Remind Your life Nieuwerkerk aan den Ijssel

17 april vrijdagavond 19.30 -21.30 Karuna in Leidschendam