volle maan meditatie en klankhealing 26 oktober 2018

De maan heeft een enorme invloed op de aarde, onder invloed van de maan en de zwaartekracht bewegen de oceanen. Kun je voorstellen wat dat voor immense kracht is? En als je nagaat dat wij voor een groot deel uit water bestaan, dan is het niet zo gek dat ook wij beïnvloed worden door de maan. Veel mensen ervaren, bewust en onbewust ook de energie van de maan tijdens de verschillende maanfasen. Maar weet je dat je de kracht van de maan ook in kunt zetten met een meditatie in je dagelijks leven? Om doelen te bereiken, jezelf echt te versterken en je gelukkiger te voelen.

Tijdens de volle maan is het toppunt van energie die we heel goed kunnen voelen of waar kunnen nemen. Veel mensen ervaren tijdens de volle maan ook dat ze slechter of lichter slapen. De kracht van de maan is een energie die alles versterkt, positief en negatief. Richt jij je aandacht tijdens volle maan op negatieve emoties, pin daarna ekeren en alles wat je niet wilt (halen) dan versterk je tijdens die dagen juist die emoties, gevoelens en gedachten die je niet wilt.

Daarom is het belangrijk om de dagen rondom de volle maan je bewust te richten op positieve gedachten, positieve mensen en situaties. Richt je aandacht op de doelen die je wilt halen, liefde en dankbaarheid en je persoonlijke kracht dan wordt precies die energie versterkt

Deze avond zullen we een volle maan meditatie vanuit de kundalini yoga traditie doen en vervolgens is het tijd voor een klankhealing met oa kristallen klankschalen en de gong.
Als opening en warming up beginnen we met wat kundalini yoga.

Bijdrage:15 € incl thee na afloop
Matjes en kleedjes en kussentjes zijn aanwezig.
Adres: S Gravenweg 266 Nieuwerkerk aan den Ijssel

cacao ceremonie 29 september 2018

Onze eerste cacao ceremonie in de nieuwe ruimte Bonnefanten 103 in capelle aan den Ijssel.

Voor omschrijving van deze workshop en de komende data klik op het pijltje naast het tabblad workshops op cacao ceremonie.

 

Bijdrage 35 €

Tijd: 19.30 - 22.30

 

Stuur een mail om jezelf van een plekje te verzekeren naar lotuskundaliniyoga@gmail.com

Dinsdag 25 september FULL MOON yoga nidra en soundhealing

Tijdens de krachtige energiede krachtige energie van de volle maan kan je de yoga nidra nog sterker ervaren.

 

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.

Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Bij Yoga Nidra is het niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning.

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Een korte Yoga Nidra sessie duurt van slechts 10 minuten tot een uur of langer. Uiteraard gaan de kortere sessies minder diep dan de langere sessies.

Deze sessie zal ongeveer 45 minuten duren waarna je mag genieten van de helende klanken van bv klankschalen en de gong welke ik samen met Herwin zal verzorgen in een ontspannend klankbad.

De bijdrage is 20 € we drinken thee als afsluiting van de avond.

Locatie: Natuurgewijs

Bonnefanten 103B

Capelle aan den Ijssel

Tijd !9.30 - 21.30