tummo meditatie workshop 27 en 28 april

Tibetaanse Tummo Meditatie Cursus

 

Beste vrienden,

Ik ben heel enthousiast om je persoonlijk uit te nodigen voor deze hele bijzondere cursus. In deze cursus zal je de meest heilige (en geheime) Tibetaanse meditatie technieken leren: Tummo /  Hoogste Yoga Tantra.  De cursus wordt gegeven door Stef Kling. Stef is een oude vriend van mij die sinds 2001 in Engeland woont.

Tibetaanse lamas staan bekend als de meesters van meditatie. Stef heeft het voorrecht gehad om ingeweid te worden in de Hoogest Yoga Tantra technieken. Het afgelopen anderhalf jaar heeft hij geheel toegeweid om dit te bestuderen en te beoefenen. In Tibet is deze praktijk bekend as “Hoogste Yoga Tantra”, “Geheime Mantra”, of “Het Directe Pad naar Verlichting”. In het verleden was deze lering strikt geheim, en dit werd alleen mondeling overgedragen door een Hoge Lama aan slechts een handvol meest trouwe leerlingen. Het is heel bijzonder dat we nu in een tijd leven waarin deze technieken beschikbaar komen voor mensen in het westen zoals jij en ik.

 

De Tibetaanse meditaties

Deze meditaties richten zich op het subtiele energie system van het lichaam. Wanneer je de stroom van energie in je subtiele energie syteem beheerst zal je Bliss (Kundalini) genereren, wat je energie en bewustzijn zal zuiveren (transformeren). Je de hoogste wijsheid ontwikkelen.

Een van de fenomenen wat gebeurt bij deze meditaties is de aktivatie van het Innerlijke Vuur, of Tummo, zoals het is het Tibetaans genoemd wordt. Hierbij genereert je lichaam warmte van binnenuit. Je kent wellicht de verhalen van monniken die in de Himalays met een natte doek zitten de mediteren, en zoveer hitte genereren dat ze niet alleen het doek drogen, maar zelfs de sneeuw om hen heen smelten. Dat is Tummo. Maar dit is niet het echte doel van de meditaties, het is eigenlijk een basis ingredient. Het echte doel van de meditatie is om Bliss te genereren (ook wel kundalini genoemd). Dit is een geweldige ervaring, maar het echte effect is dat de Bliss je diverse energieen zal zuiveren (dit wordt Wind genoemd). Omdat je bewustzijn direkt gekoppelt is aan je energieen (Winds) zal je door het zuiveren van je energie ook je bewustzijn zuiveren en verhogen.

Een ander neveneffect van deze meditaties is Alwetendheid. Dit doet zich voor wanneer je bewustzijn zich verhoogt tot een niveau waarbij je toegang krijgt to alle kennis en waarheid. Stef heeft dit zelf al een aantal keer ervaren, waarbij er een vraag in hem op kwam wat meteen werd gevolgd door het inzicht. Dit is echter geen mentale kennis, maar een weten diep van binnen.

Ook is de ervaring van diverse mensen dat langdurige lichamelijke klachten afnemen of zelfs geheel verdwijnen, soms al nadat ze slechts een week de voorbereidende meditaties hebben beoefend.

Maar wellicht het meest belangrijke effect van deze meditaties is dat het je op zo’n diep niveau met je pure ziel verbindt, dat het je in een staat brengt waarbij je je geweldig voelt van binnen uit, en niet omdat er buiten jou iets plaats vindt. In Stef’s woorden:  “Elke keer wanner ik deze meditatie doe, en ik de bliss genereer dan voel ik me de hele dag erna geweldig. Ik blijf in een staat van vrede en vreugde, en ik zie schoonheid in alles om me heen. Wat er ook om me heen gebeurt, het heeft geen invloed op mijn innerlijke rust. Dit is een geweldige staat om in te zijn. Dit is echte vrijheid”.

 

Wat aan deze cursus vooraf ging

7 boeken, 2 volledige weken training en 15 maanden studie en oefening zijn gecondenseerd in deze cursus! Er is een dan ook een hoop material om door te nemen en te oefenen, daarom duurt de cursus ook twee dagen. Stef is in staat om de meest complexe materie op een heldere en simple manier over te dragen, begaseerd op zijn eigen diepe ervaring met deze technieken.

 

In deze cursus leer je:

 • Het Tibetaanse systeem van kanalen, druppels en energieen. Dit is een zeer geavanceerd system dat op een heel subtiel niveau werkt.
 • Hoe je de kanelen en energieen kan zuiveren.
 • Hoe je het “Innerlijk Vuur” (Tummo) kan ontwikkelen.
 • Hoe je Bliss (kundalini) kan opwekken. Dit zijn tantrische technieken waarbij je Bliss opwekt door middel van meditatie, niet door middel van sex. Dit is de pure Tantra, en is het direkte pad naar volledige verlichting.
 • Je zal twee speciale Tantrische inwijdingen krijgen die je openen voor deze energie.
 • Naast de klassieke Tummo zal je op zondag nog een tweede techniek leren die vrijwel nergens bekend is maar nog krachtiger is.

De effecten van deze cursus:

 • Je zuivert je energieen, an daarmee je bewustzijn
 • Je zal je frequentie verhogen
 • Je left hoe Bliss te genereren puur door middel van meditatie
 • Je leert hoe je jouw sexuele energie kan gebruiken en transformeren voor spirituele groei
 • Je zal meer innerlijke rust ervaren, en meer vreugde en liefde ervaren.
 • Je voelt je goed van binnen uit!

 

Voor wie is deze workshop

Dit is een gevorderde meditatie workshop, en het beoefenen van deze meditaties kost tijd. Het is een subtiele techniek, die oefening nodig heeft om het volledig te beheersen. Hoe meer je het doet, hoe meer je lichaam zich zal openen, hoe makkelijker het zal gaan en je zal ook steeds meer resultaat ervaren. Dit is daarom alleen geschikt voor mensen die bereid zijn om er tijd en energie in te stoppen.

De meeste mensen hanteren een schema waarbij ze de meeste dagen alleen de voorbereindende meditaties doen (20 tot 30 minuten) en een of twee keer per week de volledige Tummo meditatie, om de bliss te genereren (een uur of langer). 

Je hoeft geen doel te hebben om een Buddha te worden om deze meditaties te doen. Je kan deze meditaties doen om je “gewoon” goed te voelen van binnen uit . In de woorden van Stef: “Meditatie is nog nooit zo geweldig geweest. Vroeger mediteerde ik zo’n 20 to 30 minuten per dag, maar nu is 1 uur de norm en is 2 uur niet ongewoon, zo goed voelt het!”

 

Na de workshop

Stef zal een besloten facebook groep aanmaken om op  deze weg blijvende support te kunnen geven na afloop van de cursus. Stef zal in de zomer weer in Nederland zijn, bij voldoende belangstelling kunnen we een gezamelijke terugkomdag organiseren om samen te oefenen, vragen te beantwoorden en extra instrukties te ontvangen.

 

Praktische informatie

 

Wanneer: 27 & 28 April 2019

Waar: Remind your life

Zaterdag: arriveer vanaf 09:00 , we starten om 09:30 en eindigen om 18:00

Zondag: van 09:00 tot 17:00

Prijs: €325,00  vroegboekkorting  voor 1 maart 299,00

We hebben plaats voor slechts 15 personen (en al een aantal boekingen), dus meld je zo snel mogeljk aan!

Aanmelden: Reageer per email aan Esther: essiebuitendijk@gmail.com Zij zal je instructies geven om een aanbetaling van €100 te doen. De rest kan je op de dag contant betalen, of uiterlijk een week van te voren via de bank of paypal.

Koffie / Thee / Water  en soep( vegan ) bij de lunch zijn inbegrepen potluck voor hapjes naast de soep vegan en licht verteerbaar omdat we werken met energie.

Overnachting nodig? Er is een de Valk hotel dichtbij in Nieuwerkerk aan den Ijssel

Wat mee te nemen:

 • Comfortabele kleding - het beste is meerdere lagen voor als je het koud of heet (!) krijgt.
 • Meditatie kussen (als je dit hebt)maar deze zijn aanwezig
 • deken + klein kussen om je hoofd op te rusten – sommige meditaties zullen we liggend doen.
 • Koffie / Thee / Water en soep voor de lunch is inclusief
 • Breng wel graag je eigen snacks ( vegan)
 • Je zal een mooie handleiding krijgen met de kern van de informatie, maar neem een pen en papier mee om je eigen notities te maken.
Locatie details : Remind your life
                             onze host en de eigenaar is Ruben Moerland
                             s gravenweg 266
                             Nieuwerkerk aan den Ijssel  Gratis parkeren en vlakbij de A20
Vor alle vragen kan je bij ons terecht er is ok nog een intervieuw wat ik kan verzenden met heel uitgebreid over de tummo meditatie
 
warme harte groet,
Stef Ruben en Esther

yoga nidra en klank zo 31 maart 2019 19-21 uur locatie Remind your life

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Het combineert visualisatie met intenties, ademwerk, een bodyscan en de uitgebreide versies nemen de chakra`s ook mee.

Daarnaast is het goede manier om te ontspannen: 1 uur Yoga Nidra kan voelen als 4 uur slaap. Sommige yogi’s gebruiken deze techniek om te slapen en zodoende hoeven zij niet veel te slapen.

adem je vrij - ademcirkel 5 mei 19-21 uur

Wat n mooie dag, bevrijdingsdag om jezelf door middel van de adem vrijer te maken...

Door meer zuurstof in het lichaam te brengen, wordt het bewustzijn verruimd en worden vastzittende emoties, pijn, gevoelens en overtuigingen los gemaakt. Tijdens de ademcirkel gaan we op zoek naar plekken in je lichaam waar je adem blokkeert, waar je geen nieuw leven toelaat. Het is een fysieke detox en een energetische ontlading tegelijk. De ingang die we kiezen is dus zeer fysiek en werkt uitermate goed voor mensen die veel in hun hoofd zitten. Het lichaam liegt nooit, iedereen kan dus deelnemen aan deze ademworkshop.

Na het opruimen van jouw interne weerstanden kun je volledig vrij het leven ontvangen. Dat is de flow waar we allemaal naar verlangen. Het ademwerk wordt begeleid door ondersteunende muziek die je door jouw proces heen begeleidt. Hierna wordt een rustperiode ingelast om jouw beademde systeem de ruimte te geven zich te herschikken. Dit is het moment waarop men opnieuw de mogelijkheden van het leven inziet en tot verfrissende inzichten komt.

Locatie: Remind your life Nieuwerkerk aan den Ijssel