Yoga & Dans vrijdag 14 december

Reis door de chakra`s -Dans en yoga is – een actieve praktische workshop – dansen op inspirerende muziek – genieten van het bewegen van je lichaam dmv yoga en dans  – contact maken met je levensvreugde

Muziek stimuleert om gevoelens en emoties in dans tot uitdrukking te brengen. Chakra’s bieden hiertoe een mooi kader.

Chakra’s zijn knooppunten van intense levensenergie en bewustzijn. Zij corresponderen met eigenschappen (kwaliteiten) van onze ziel.

Door middel van muziek, beweging en klank worden zij geactiveerd, 

We gaan uit van de 7 basis-chakra’s en ‘werken’  van beneden naar boven.

Deze workshop zal het eerste deel van de avond een reeks oefeningen gedaan worden vanuit de kundalini yoga traditie om ieder chakra te activeren en stimuleren.

Locatie De yogaschool, Stelle 28 HOOGVLIET

Bijdrage 25 €

opgave dmv mail : marian@deyogaschool.nl

vrijdag 21 december yoga nidra en soundhealing

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.

Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Bij Yoga Nidra is het niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning.

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Een korte Yoga Nidra sessie duurt van slechts 10 minuten tot een uur of langer. Uiteraard gaan de kortere sessies minder diep dan de langere sessies.

Deze sessie zal ongeveer 45 minuten duren waarna je mag genieten van de helende klanken van bv klankschalen en de gong welke ik samen met Herwin zal verzorgen in een ontspannend klankbad.

De bijdrage is 25 € we drinken thee als afsluiting van de avond.

Locatie: de Yogaschool

Stelle 28

Hoogvliet

Tijd 19.30 - 22.00

opgeven dmv mail: marian@deyogaschool.nl